2024 İşsizlik Maaşı Ne Kadar? Şartları Nelerdir? Başvuru Şartları ve Hesaplama Nasıl Yapılır?

15 Ekim 2024
2024 İşsizlik Maaşı Ne Kadar? Şartları Nelerdir? Başvuru Şartları ve Hesaplama Nasıl Yapılır?

Sosyal medya ve google gibi arama motorlarında en çok aranan soruların başından işsizlik maaşı ne kadar olduğu merak ediliyor. İşten çıkarılması durumunda ne kadar bir para eline geçeceğini öğrenmek istemesi gayet normal. Yatırdığınız prim aslında alacağınız maaşı belirler. Peki 2024 işsizlik maaşı ne kadar?

İşsizlik Maaşı hesaplanırken son 4 ay yatırılan prim baz alınıp günlük kazancın brüt %40 olarak hesaplanır.

İşsizlik Maaşı Kaç Ay Alınır?

20 ay ( 600 Gün ) sigortalı olarak kesintisiz çalışırsanız 6 ay işsizlik maaşı almaya hak kazanırsınız. Tabi çalışma süresi daha uzun olursa bu süre uzar. 900 Gün sigortalı çalışan bir işçi 240 gün alırken, 1080 gün çalışan bir kişi 300 gün işsizlik maaşı alır. 

İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

İşsiz kalmadan önce min. 20 Ay işsizlik primi ödenmiş olması ardından  İŞKUR'a direkt başvuru yapılarak veya e-devlet üzerinden online başvuru yapılarak işsizlik maaşı almak için başvuru şartları yerine getirmiş olursunuz.

İşsizlik Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

işsizlik maaşı almaya hak kazanan çalışanlar son 4 aylık primleri esas alınıp brüt üzerinden %40 olacak şekilde hesaplama yapıalcağını belirtmiştik ama işlemlerle uğraşmadan işsizlik maaşı hesaplama robotu ile anında sonuca ulaşın.

 

 

Etiketler: #işsizlikmaaşı #hesaplama #maaş #işkur

 

 

 

Haber Yorumları