Arsa, büyük bir arazinin parsellere bölünüp, üzerine inşaat yapılması için imar sınırına dahil edilmiş olmasına denir. Çanakkale'de imara açılacak yerler nasıl bulunur? Peki imar nedir?
İmar Nedir?
Mücavir alan, 3194 kanununla belediyelerin yetkisi ve kontrolüne ait bırakılan yerlere denir. Kökeni Arapça olan kelime, bayındırlık anlamına gelmektedir.
İmar, mücavir alana dahil edilen bir arazinin arsa vasfı kazanmasıyla beraber ihya ve canlandırılıp yaşanabilir bir alana dönüşmesine denir. Peki imara açılacak yerler nasıl öğrenilir?
İmara Açılacak Yerler Nasıl Öğrenilir?
Çanakkale'de yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü inşaatından önce Gelibolu ve Marmara Denizi'ne sınırı olan illerde inşaat yasağı getirilmişti. Özellikle Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürüttüğü parselizasyon çalışmaları nedeniyle imar yasağının getirildiği bilinmektedir.
Çanakkale köprü, yol ve alt yapı çalışmaları için çok yatırım aldı. Gelibolu; Saroz Körfezi ve Marmara Denizi'ne baktığı ve İstanbul'a yakın olduğu için kıymetli ve tercih edilen bir yerdir.
Bölgede arsa satışı yapan gayrimenkul danışmanları ve yerel haber siteleri, Çanakkale'de imara açılacak yerleri sık sık gündeme getiriyor. Peki neden?
Gelibolu'da yediden yetmişe herkes emlakçılık ile bir dirsek teması halindedir. Bölgede arsa satışları çok fazla olduğu için restorant, berber veya kuyumcu gibi iştetmeciler ek bir iş olarak görüp, ne koparırsam kâr gözüyle bakmaktadırlar. Durum böyle olunca imar yasağı hakkında dedikodular bitmek bilmiyor.
Çanakkale genelinde imar yasağının kaldırılacağı hakkında bir bilgi olmadığı gibi, Gelibolu'da 1996'da arsa vasıflı araziler alan vatandaşların çoğunun tapuları değişerek, muhtelif arsaya dönüştü. Peki Çanakkale yatırımlık arsa nereden alınır?
Çanakkale Yatırımlık Arsa Nereden Alınır?
Çanakkale'de yatırımlık arsa almak isteyen yatırımcıların ilk durağı Gelibolu ilçesidir. Gelibolu tarihiyle zengin, bakir arazilere sahip ve Saroz ve Marmara'ya kıyısı olan bir ilçedir. Koruköy, Yeniköy, Adilhan Köyü, Demirtepe, Bolayır, Bakır Köyü, Burhanlı Köyü, Cumalı Köyü ve Sütlüce yatırımcıların en fazla arsa satın aldıkları yerlerdir.
Çanakkale'de prim yapacak yerler hakkında mahalle ve köylerin isimleri belirttik. Çanakkale'de kıymetli arazi veya arsaların konumu, denize mesafesi, su, eletrik ve alt yapıya sahip olması yanında yola yakın olması da önemlidir. Ulaşımın zor olduğu veya sit alanında kalan bir arazinin uzun yıllar boyunca prim yapmasını bekleyebilirsiniz. Peki Çanakkale'de arsa fiyatları ne kadar?
Çanakkale'de Arsa Fiyatları Ne Kadar?
Bölgede arsa vasfını kazanmış olduğu halde inşaat yapılamaz arsa fiyatları metrekaresi 2000 TL ile 3000 TL arasında değişmektedir. 300 m2 bir arsanın 450.000 TL ila 600.000 tl arasında fiyatları değişmektedir. Peki hemen inşaata başlanılacak bir arsanın metrekare fiyatı nedir?
Denize yakınlığı ve konumuna bağlı olarak metrekaresi 6000 TL ila 10.000 TL arasında inşaata hazır arsalar satılmaktadır. 300 m2'lik bir arsa ortalama 2 milyon TL'ye alınabilir. Peki Çanakkale 1 dönüm tarla ne kadar?
Çanakkale 1 Dönüm Tarla Ne kadar?
Çanakkale gelişen bir tarım kenti diyebiliriz. Yatırım potansiyeli olan mahalle ve köylerden tarlaya yatırım yapanlar oldukça fazla olup, Çanakkale 1 dönüm tarla fiyatı 300.000 TL ila 600.000 TL arasında değişir.
Tarla, konumu ve yola olan cephesi ile değeri orantılıdır. Tarım, hayvancılık ve yumurta üreticileri için İstanbul'a yakın olduğu için tercih edilen bir bölgedir.
Etiketler: arsa, tarla, mücavir alan, çanakkale 1 dönüm tarla ne kadar, çanakkale arsa fiyatları ne kadar, çanakkale yatırımlık arsa nereden alınır, imar